Funky, grappig en origineel
Mode & Trends

Funky, grappige en originele labels

Laat je inspireren door enkele van de meest groovy labels ter wereld, toch volgens mij.
2021-06-04
copy Link gekopieerd naar klembord

Heb je je weleens afgevraagd hoe kledinglabels er vroeger uitzagen? Dan heb ik goed nieuws voor je. In dit artikel toon ik je enkele van mijn favoriete labels en hangtags uit het verleden en het heden. Van funky en retro, tot klassiek en tijdloos ... Er wordt gezegd dat je inspiratie kunt halen uit het verleden. Ik hoop dan ook van harte dat je leuke tips voor je eigen project vindt.

 Iphone met labels op Instagram

Er bestaan enkele geweldige archieven met tal van retro labels. Een van mijn favorieten is @labeltime op Instagram, samengesteld door Dana Cohen. Deze feed staat niet alleen vol grappige en originele labels maar bevat ook enkele van de meest bizarre ontwerpen die ik ooit heb gezien..

Ik ben helemaal verliefd op het jaren 80-gevoel van het 'New Directions'-label, net als het vetgedrukte lettertype en het elegante cursief in 'Just Buddy'. Veel van deze labels zijn felgekleurd en opvallend. De subtielere labels zoals 'Private Party' en 'Très Gay' vind ik echter ook mooi. De merknamen zijn niet alleen onberispelijk maar combineren eveneens een vleugje brutaliteit en klasse om het kledingstuk voor zichzelf te laten spreken.

(O ja, 'Hot cashews' is ook super)

 Leuke labels uit het verleden in verschillende kleuren en stijlen
 Een vintage label van een kleine alpaca met de vermelding 'Alpaguan' van Hyde Park Clothes

Een andere geweldige plek waar ik meer labels uit het verleden heb gevonden is de app waar alle esthetisch mooie dingen naartoe gaan: Ms. Pinterest. Ik vond een bord vol vintage en historische labels, samengesteld door Chive. Ze zijn zo mooi dat ik zou kunnen wenen (maar dat zullen we maar niet doen). TDit board zit bomvol labels in verschillende stijlen. Er zijn groovy labels uit de jaren 60 & 70, internationale naailabels uit de hele wereld, en zelfs labels uit het wilde westen van het begin van de 20e eeuw. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe prachtig de ontwerpen zijn! Ik denk graag dat labels eigenlijk handtekeningen voor kledingstukken zijn. Het is prachtig dat we de geschiedenis en schoonheid achter tal van die labels vandaag kunnen waarderen. Ze zijn bovendien ook een mooie inspiratiebron als je je eigen naailabels maakt!

 Een schermafbeelding van Chives' board met vintage kledinglabels op Pinterest

Een laatste plaats waar ik enkele merkwaardige labels en hangtags vond was op een vrij onbekende website, genaamd 'Eatons & Simpsons: The Museum'. De website samengesteld door Lytton Brown en heeft tal van producten uit de jaren 50 - 90. Het is een superleuke website om door te bladeren. Er zijn niet alleen geweven labels, hangtags en soldenlabels maar ook producten die nog in hun verpakking zitten. Mijn favoriet is ongetwijfeld de babyolie, in het Frans 'Huilde de bébé'. Ik vind het zo leuk dat iemand de moeite heeft gedaan om een stukje geschiedenis te bewaren. Vandaag kunnen we dat mooie Simpson's-logo op een geweven label echt wel waarderen. Ze worden alleen niet meer ontworpen zoals vroeger. En hé, misschien staan we twintig jaar later op dezelfde manier stil bij jouw eigen geweven labels!

 Archiefbeelden van een Simpson's-label, een lingerieadvertentie en soldenlabels